Acilde ücretsiz sağlık hizmeti yaşam hakkı

Yargıtay, maddi imkanı ve sosyal güvencesi olmadığı için başkasının yeşil kartıyla acile giden ve haklarında dolandırıcılıktan dava açılanların haklarını savundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2013 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Acilde ücretsiz sağlık hizmeti yaşam hakkı

Yüksek Mahkeme kararında, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin, taraf devlete yaşamı korumak görevi verdiğine işaret edilerek, bu görevin, sağlık konusunda tedbir almayı da içerdiği belirtildi. Erzurum'da oğlu elektrik akımına kapılan bir baba, sosyal güvencesi bulunmadığı ve maddi durumu yetersiz olduğu için arkadaşının yeşil kartıyla çocuğunu devlet hastanesi acil servisine götürdü.

AİHS'in 3. maddesinde, hiç kimsenin aşağılayıcı muamele veya cezaya tabi tutulamayacağının, 8. maddesinde ise herkesin özel ve aile yaşamına saygı gösterilmesi hakkına sahip olduğunun öngörüldüğü kaydedilen kararda, "AİHS, taraf devlete yaşamı korumak görevi vermektedir. Bu görev, sağlık konusunda tedbir almayı da içermektedir. Bu yükümlülük, devletin hastaların yaşamının korunması için uygun tedbirler alması konusunda sağlık kuruluşlarının uyması gereken kuralları öngörmesini de gerektirir" değerlendirmesi yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber